Suuret tiedostot

Yrität tallentaa tietoja tietokoneellesi, mutta huomaatkin äkkiä, että kiintolevysi on melkein täynnä. Kuulostaako tutulta? Tässä tapauksessa haluat ehkä etsiä ja poistaa suuria tarpeettomia tiedostoja, ja me autamme sinua siinä.

Suurten tiedostojen automaattinen haku on oletuksena käytössä. Jos päivität sovelluksen aiemmasta versiosta, vaihtoehdon arvo säilyy.

Kun tämä on käytössä, haku suoritetaan käyttäjän kansioista kerran viikossa. Oletusarvoisesti tämä tarkoittaa tiedostoja, jotka ovat suurempia kuin 1 Gt. Jos haku löytää määritetyn kokoisia tiedostoja, sovellus näyttää ilmoituksen. Ilmoitus voi viedä sinut hakutulosikkunaan.

Voit ottaa suurten tiedostojen automaattisen haun käyttöön seuraavasti:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Mene Suorituskyky-osioon
  3. Valitse Suuret tiedostot -kohdasta Asetukset.
  4. Valitse avautuvasta ikkunasta Suuret tiedostot -valintaruutu.

Voit etsiä suuria tiedostoja tietokoneeltasi ja poistaa ne seuraavasti:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Mene Suorituskyky-osioon
  3. Määritä etsittävien tiedostojen koko Suuret tiedostot -osion avattavasta Tiedostoja, jotka ovat suurempia kuin -luettelosta. Valinta voi olla esimerkiksi > 1 Gt.
  4. Valitse tietty kansio hakua varten tai jätä oletusarvo Käyttäjän kansiot käyttöön.
  5. Napsauta Hae-painiketta.

Haku tehdään ja Suuret tiedostot -ikkuna tulee näkyviin. Siinä näkyy luettelo löydetyistä suurista tiedostoista. Voit lajitella tiedostot tiedostotyypin mukaan. Voit tehdä tämän valitsemalla tiedostoluokan, esimerkiksi Kuvat.

Jotkut tiedostot voidaan merkitä nimellä Huomiota vaativat tiedostot. Nämä tiedostot voivat sisältää tärkeitä tietoja, kuten sähköposteja, varmuuskopioita tai salattuja kansioita. Näiden tiedostojen poistaminen voi vaikuttaa asennettujen sovellusten toimintaan.

6. Voit lisätä tiedostoja poissulkemisluetteloon, jotta sovellus ohittaa ne etsiessään suuria tiedostoja. Voit tehdä tämän valitsemalla tarvitsemasi tiedostot ja napsauttamalla Lisää poissulkemiseen.
  7. Toimi seuraavasti:
    • Jos haluat poistaa kaikki tiedostot, valitse Valitse kaikki -ruutu ja napsauta Poista-painiketta.
    • Muutoin valitse tiettyjen tiedostojen vieressä olevat valintaruudut ja napsauta Poista-painiketta.

Valitut tiedostot poistetaan tietokoneeltasi.